Therapie Groningen

Ik werk vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid, intuïtie en gezond verstand. De basis van alles wat we samen doen is ‘veiligheid’, je zult je in de therapie op je gemak voelen en comfortabel, zó dat je zonder schroom die zaken kunt voelen en uitspreken die soms lastig te verwoorden zijn.

In korte tijd krijg je inzicht in waar je problemen vandaan komen en wat we er aan kunnen doen. We zetten samen een route uit, formuleren doelen en evalueren die ook op een aantal momenten in het traject.

Ik ga je niet beter maken. Dat ga je zelf doen. Ik schep de voorwaarden en help je op de weg.

Therapie Groningen, de verschillende vormen bij Psycholoog Groningen

Werkwijze in de therapie

Het is een samenspel van jou en mij, of beter: mijn kennis, ervaring en de therapieën die ter beschikking staan.
Therapeutische methoden bestaan vooral op papier. Het zijn de middelen waarmee we richting geven en de vangnetten onder soms heel intense persoonlijke zoektochten. Elke methode komt tot leven in ons contact, in wat wij er mee doen. En dat kan soms behoorlijk van de papieren versie van die methode afwijken.

Daarom zijn die eerste gesprekken bij Therapie Groningen zo belangrijk. Ik leer je kennen en kan samen met jou de methodische ingrediënten van de behandeling samenstellen. Handvatten die het beste bij jou passen, waar je je gemakkelijk bij voelt, die je stimuleren écht in contact te komen met jezelf. Het invullen van de behandeling vraagt vervolgens om commitment. Van jou en van mij.

Ik verwacht eerlijkheid, openheid en motivatie. En jij kunt vertrouwen, respect, eerlijkheid en vakmanschap van mij verwachten.

Duur en doelstellingen

De behandeling bij Therapie Groningen bestaat doorgaans uit 5 tot 10 sessies. Aan het einde van de eerste sessies formuleren we samen de doelstellingen en geef ik aan hoeveel sessies we ongeveer nodig zullen hebben om die te bereiken.

Nieuwe inzichten

Mensen die bij Therapie Groningen komen zijn gewone mensen zoals jij en ik. Mensen die iets kwijtgeraakt zijn, iets ergs meemaakten of zich gewoon niet goed voelen. Mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden en culturen.

Het kan zijn dat jij een probleem hebt waar je nu mee zit. Vaak ziet dat er behoorlijk uitzichtloos uit. Misschien vind je het raar om er hulp bij te vragen. Onthoud, geen enkel probleem is raar en, ook al kun je het je nu misschien niet voorstellen, de meesten zijn op te lossen bij Therapie Groningen. Je moet er wel open voor staan en er actief iets aan doen. Het is niet altijd makkelijk. Het kan best even duren voordat je de nieuwe inzichten ook echt voelt en leeft. Ik sta naast je. En samen komen we er wel.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies.