Relatietherapie Groningen

Het gaat gewoon niet meer

Natuurlijk, ruzie hoort erbij. Heel normaal en heel gezond. Maar, het moet niet te gek worden. Waarschijnlijk weten jullie het al een tijdje, het gaat gewoon niet meer. Het geduld dat je eerst op kon brengen, de charme die je zag in bepaalde onhebbelijkheden, het gevoel ‘maatjes’ te zijn – het is allemaal verdwenen. En nu ziet het er allemaal zó somber uit dat jullie twijfelen of jullie wel samen verder moeten gaan.

Relatietherapie is niet mogelijk bij al onze psychologen maar dit is wel mogelijk bij Liza Omran en Anke van Helden.

Relatietherapie Groningen: het is niet te laat

>Maar waarschijnlijk ben je wel aan de late kant, hebben jullie het te lang ‘maar aangezien’, ‘gehoopt dat het over zou gaan’ en ‘ach, je hoort zo veel verhalen’. En dan ineens zijn jullie zo’n verhaal. Het is gelukkig niet té laat. Jullie hebben er goed aan gedaan het niet per se zélf te willen doen allemaal. Maar met hulp. En dat is heus geen schande.

Handen uit de mouwen voor de liefde

Ik zal in eerste instantie samen met jullie opnieuw naar jullie als individu en in relatie tot elkaar kijken. Waarschijnlijk hebben jullie inmiddels oogkleppen voor elkaar en ‘zien’ jullie elkaar dus niet. Misschien heeft één van jullie wel een heel ander probleem dat tussen jullie onuitgesproken bleef – een depressie bijvoorbeeld, een burn-out of een onverwerkt trauma. Iedere relatie is anders, dus ik weet niet wat jullie weer opnieuw aan elkaar kunnen laten zien, maar ik weet zeker dat het er is.

Daarmee doorbreken we de neerwaartse spiraal en kunnen we samen aan de slag. ‘Liefde is een werkwoord’, luidt het gezegde en dat geldt in mijn praktijk Relatietherapie Groningen zeker. En ik zeg het maar vast, we gaan echt aan het werk.

Proefscheiden

Soms komen er stellen die eigenlijk gewoon te laat zijn. Die nog ‘een therapietje’ doen voor de vorm, maar die al lang niet meer van plan zijn samen gelukkig te worden. Of waarvan één van de partners echt niet meer wil of kan. In de regel werk ik bij Relatietherapie Groningen dan samen met jullie een “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) uit. Zo kunnen we de scheiding soepel en respectvol laten verlopen en aandacht besteden aan de verwerking, bijvoorbeeld ook bij de kinderen.

>Relatietherapie Groningen verbetert de kwaliteit van een relatie, ongeacht hoe goed of slecht die is. Je kunt aan allerhande aspecten van jullie samenzijn werken. Niet omdat het slecht gaat, maar omdat jullie vermoeden dat het nog mooier kan en daar graag samen, en met een psycholoog dieper op in willen gaan.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder Relatietherapie Groningen.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies.