Wat heb ik aan een psycholoog?

Als het niet goed met je gaat

Iedereen heeft wel periodes dat het minder gaat. Misschien is je iets ergs overkomen, of zit je gewoon niet goed in je vel, zonder dat daar directe aanleiding voor is. Vaak gaan dat soort periodes wel weer voorbij; je lost het zelf op, of vrienden en familie helpen je weer op weg. Niks aan de hand. Maar soms is er wel iets aan de hand. Zo’n periode gaat dan niet zomaar voorbij. En de mensen om je heen kunnen je niet helpen. Je zit vast. Nou, op zo’n moment doe je er goed aan naar een psycholoog te stappen.

Welke psycholoog moet ik kiezen?

Welke psycholoog bij jou past is voor een deel ook persoonlijk. Vraag je huisarts er één aan te bevelen, of kijk zelf rond. Let goed op certificering, als iemand lid is van bijvoorbeeld het NIP of het NVPA, dan weet je dat die zich houdt aan een beroepscode. Als je je er van hebt overtuigd met een goed opgeleide vakman of vrouw te maken te hebben, moet je kijken of diens stijl je aanspreekt. Dat is echt persoonlijk, de één is op zoek naar een oplossing, een ander zoekt meer troost zonder een duidelijk eindpunt te hebben. Daarom neem ik op deze site de moeite me uitgebreid aan je voor te stellen; opdat je goed kunt bepalen of de visie en de werkstijl van Psycholoog Groningen ook bij jou past.

Wat ga je doen?

Psycholoog Groningen is een Praktische Psychologenpraktijk. Dat wil zeggen dat we goed de klachten in kaart brengen, je een helder beeld geven van de behandelingen waarmee we jouw klachten aanpakken. Bij het opstellen van die plannen houden we rekening met jouw persoon, wat bij jou past, hoe jij in elkaar zit. En dan gaan we het doen. Of beter, jij gaat het doen. In de regel hebben we 5 tot 10 behandelingen nodig om je klachten aan te pakken. Één sessie duurt 60 minuten.

Ben ik dan beter?

Meestal. Na behandeling is je klacht vaak weg. Je weet in ieder geval beter hoe je er mee om moet gaan.

Goed om te bekijken.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies.