Stress en burnout therapie in Groningen

Stop je te verzetten

Als je een burnout hebt, ben je eigenlijk te laat geweest. Je bent jezelf voorbijgelopen. Je hebt duidelijke signalen van je lichaam genegeerd. Omdat je ‘er maar tegen moet kunnen’. Het hoort ook wel een beetje bij onze cultuur van doorzetten, niet piepen en als het een keertje tegen zit, dan zet je er gewoon nóg een tandje bij. Je paste je voetje voor voetje aan aan de signalen: oververmoeidheid, moeilijk dingen kunnen onthouden, slapeloosheid en vaak verdrietig zijn. Je keek jezelf even recht aan in de spiegel en hup, gaan maar weer. En dan ineens, je kán niet meer. Het lijkt het wel of je lichaam de stekker er uit heeft getrokken. De vermoeidheid neemt je helemaal over en je hebt eigenlijk geen idee meer hoe het nu allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Weg is de levenslust

Door een burnout raak je in korte tijd heel veel kwijt. Je bent een vreemde voor jezelf, je verwijdert van je omgeving, je vertrouwt niet meer op jezelf en je eigen kunnen. Je bent alleen. En de mensen die je willen helpen, de mensen die dichtbij bij je staan, je kunt ze maar moeilijk verdragen.

Burnout is goed te behandelen

Je bent niet alleen met je klachten. Velen gingen je voor en het heeft in de behandelpraktijk veel aandacht gekregen. Inmiddels kunnen we een burnout heel goed behandelen. We doorlopen in korte tijd een aantal aspecten; we herstellen je energieke gevoel, we werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen, hoe je je energie over een dag verdeelt, hoe je kunt geven, maar ook nemen.

Online therapie

Burnout kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies.