Angstklachten behandelen in Groningen

Als bang zijn je leven is

Iedereen is wel eens bang. Die angst heeft een reden, er komt iets engs op je af, je staat voor een belangrijke moeilijke beslissing. Die angst zet je letterlijk op scherp, helpt je focussen en maakt je alert.

Maar je kunt ook bang zijn zonder dat daar een duidelijk aanwijsbare reden voor is. Maar al is er geen reden voor, de angst is er niet minder om. Je gaat er dingen voor laten, je gaat zaken uit de weg. De angst beheerst je leven. Eigenlijk geen normaal leven meer leiden. Je vervreemd van iedereen, kunt niet echt meer aan het werk en wat je vroeger vreugde gaf doet dat al lang niet meer. Je vereenzaamt.

Psycholoog Groningen helpt je er vanaf

Er zijn heel veel verschillende angstprofielen. Het eerste wat ik doe is bekijken wat voor angst jouw leven beheerst. Vervolgens vinden we samen de oorzaak van je angst, met welke gebeurtenissen het te maken heeft en wat je kunt doen om die grote last terug te dringen. Dat doen we met behulp van gedragstherapie – dat wil zeggen dat je praktische middelen krijgt zodat je om kunt gaan met je angsten. We vinden patronen – vermijding, overwerken, drinken enzovoorts en doorbreken deze.

Online therapie

Angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Heb je vragen over angst?

Kijk dan even op het forum over angsten en fobie├źn: www.angstpsychologen.nl.
Je kunt hier anoniem je angst-vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil je hulp bij het zetten van de volgende stap en een antwoord op je vragen? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een passend advies.